aanbod gebruikte units bedrijfsgebouwen kantoorruimte

Jongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Geproduceerde modulaire woningen voor het Pioniersdorp zijn gebouwd en bewoond.
De tijdelijke woningen voor het Pioniersdorp welke Formulebouw in opdracht van de Rotterdamse corporatie Woonbron heeft geproduceerd, zijn inmiddels gebouwd en al volop in gebruik genomen.

"100 dagen programma" van het college en Het Pioniersdorp:
Het doel van het Pioniersdorp is het stimuleren van ontwikkelingen en vergroten van de levendigheid op Heijplaat en het RDM-terrein. Woonbron werkt hierin samen met Stadshavens Rotterdam die het beheer en de ontwikkeling van RDM doet. RDM biedt veel ruimte voor nieuwe activiteiten zoals werken, leren maar ook wonen en recreatie. In samenwerking met het Stadsbestuur en Stadshavens wil Woonbron met het Pioniersdorp meewerken aan het '100 dagen programma' van het college én tegelijkertijd een impuls geven voor de verdere ontwikkeling van dit gebied.

 Jongerenwoningen te Rotterdam HoogvlietJongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Het Pioniersdorp is voor mensen die een tijdelijke plek zoeken om te wonen en/of te werken. Dit kunnen studenten, startende ondernemers, creatieve of internationale studenten die een cursus bij Stadshavens volgen zijn. Ook kan het een functie hebben voor mensen uit het dorp tijdens de herstructurering van Heijplaat. Het Pionierdorp verschijnt direct naast de locatie waar Woonbron later dit jaar het nieuwe 'Voorzieningencluster Heijsehaven' voor het dorp Heijplaat realiseert. Woonbron zorgt behalve ontwikkeling en realisatie voor een zorgvuldig beheer van dit deel van RDM.

Jongerenwoningen te Rotterdam HoogvlietJongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Product soort: Modulaire stalen kooiconstructie
Aantal bouwlagen: 2 bouwlagen
Buitengevels: Geprofileerde staalplaat
Vloeren: Cementgebonden houtvezelplaten
Daken: Zadeldakconstructie
Plaatsing- en afbouwtijd op locatie: 2 à 4 werkweken

Jongerenwoningen te Rotterdam HoogvlietJongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Formulebouw heeft deze opdracht met name gekregen, omdat in de hectische vakantieperiode van geen producent de gewenste kwaliteit binnen de gestelde levertijd kon garanderen. Formulebouw heeft als onafhankelijke leverancier een internationale producent betrokken en vervolgens is in samenwerking met Arcadis en Woonbron een passende oplossing gecreëerd.

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl

Qubic Studentenwoningen te Houthavens Amsterdam

Honderden studentenwoningen in Amsterdamse Houthavens, van concept naar realisatie.
In een extreem kort tijdsbestek zijn 715 studentenwoningen en 72 wisselwoning in de Amsterdamse Houthavens gerealiseerd.
Formulebouw heeft als een van de initiatiefnemers het concept van IFDBOX geïntroduceerd. Na het publiceren van het concept heeft de telefoon bij Formulebouw roodgloeiend gestaan.

IFD BOX Qubic Studentenwoningen

Projectontwikkelaar De Principaal uit Amsterdam heeft in opdracht van Woonstichting De Key het concept van de IFDBOX uitgewerkt tot een stedenbouwkundig verantwoord maatwerkpak.

De door HVDN Architecten ontworpen gevelafwerking genaamd Qubic heeft de pdfIFDBOX een echte architectonische uitstraling gegeven. Diverse publicaties in onder andere Stedenbouw & Architectuur, Architectuur in Nederland en Arcam pocket zijn getuige van de geleverde prestaties.

Qubic Houthavens Amsterdam Tijdelijke StudentenwoningenQubic Houthavens Amsterdam Tijdelijke Studentenwoningen

Formulebouw heeft voor dit project 331 wooneenheden geleverd. Het projectmanagement van deze woningen is in opdracht van Formulebouw uitgevoerd door Van Gemert Bouwadvies en Begeleiding.

Product soort: IFDBOX 24
Architect: HVDN Architecten
Aantal bouwlagen: 3 bouwlagen
Oppervlakte: Circa 28.000 m2
Buitengevels standaard: Geprofileerde staalplaat
Buitengevels architectonich: Kunststof compositiet "Qubic"
Bouwtijd op locatie: 9 maanden

 Formulebouw heeft voor dit project 331 wooneenheden geleverd. Het projectmanagement van deze woningen is in opdracht van Formulebouw uitgevoerd door Van Gemert Bouwadvies en Begeleiding.  Product soort  	: IFDBOX 24 Architect 	: HVDN Architecten  Aantal bouwlagen 	: 3 bouwlagen Oppervlakte 	: Circa 28.000 m2 Buitengevels standaard 	: Geprofileerde staalplaat Buitengevels architectonich 	: Kunststof compositiet "Qubic"  Bouwtijd op locatie 	: 9 maandenQubic Amsterdam Tijdelijke Studentenwoningen

Het is duidelijk geworden dat in een competitieve markt trendy concepten succesvol kunnen zijn. Wij hebben dit gehele project als een geweldige uitdaging ervaren.

Qubic Amsterdam Tijdelijke studentenwoningenQubic Amsterdam Tijdelijke studentenwoningen

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl

Sansome Walk Engeland

Studentenwoningen in Engeland zijn operationeel.
De handschoen oppakken om met Engelse partijen permanente studentenwoningen te gaan realiseren was voor ons bedrijf een vernieuwende uitdaging. Binnen een periode van 6 maanden in een voor ons vreemd land een gebouw van vijf bouwlagen realiseren waar met traditionele bouw een bouwtijd van 18 maanden voor staat kunnen wij omschrijven als een bijzondere leerzame ervaring.

Sansome Walk EngelandARTIST IMPRESSION 2007Sansome Walk EngelandGEREALISEERD 2008

Sansome Walk EngelandSansome Walk Engeland

Naast de gekozen kostenbesparende toegepaste architectonische bouwmethode heeft de universiteit van Worcester het voordeel dat zij een compleet exploitatiejaar eerder studenten kunnen huisvesten. Alle 83 wooneenheden zijn verhuurd en inmiddels ook bewoond.

tijdelijke studentenhuisvesting Sansome Walk Engelandtijdelijke studentenhuisvesting Sansome Walk Engeland

Medio mei 2008 zijn wij gestart met het leveren van de eerste modulaire wooneenheden op de bouwplaats, daarna zijn de afbouwwerkzaamheden gestart. Alle activiteiten vanaf de fundering tot en met het eindresultaat hebben onze relaties via de online webcam kunnen volgen, het aantal webcambezoekers alsmede de belangstelling voor de gekozen bouwmethode is nog steeds enorm.

De wooneenheden worden compleet gestoffeerd en gemeubileerd inclusief bedlinnen aan de toekomstige bewoners aangeboden. Voor onze begrippen is het geleverde afwerkingniveau ten opzichte van Nederlandse studentenwoningen enorm hoog. Wij kennen vele Nederlandse hotels met een lagere belevingswaarde.

tijdelijke studentenhuisvesting Sansome Walk Engelandtijdelijke studentenhuisvesting Sansome Walk Engeland

Dankzij de inzet van projectmatige partijen en de professionele begeleiding van GBA Bouwmanagement en Advies BV hebben wij het eerste modulaire project met een permanente karakter in Engeland gerealiseerd. 

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl

Projecten tijdelijke en permanente studentenhuisvesting

  • 1
  • 2
Vorige Volgende
Jongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Jongerenwoningen te Rotterdam Hoogvliet

Geproduceerde modulaire woningen voor het Pioniersdorp zijn gebouwd en bewoond.De tijdelijke woningen voor het Pioniersdorp...

Qubic Studentenwoningen te Houthavens Amsterdam

Qubic Studentenwoningen te Houthavens Amsterdam

Honderden studentenwoningen in Amsterdamse Houthavens, van concept naar realisatie.In een extreem kort tijdsbestek zijn 715...

Sansome Walk Engeland

Sansome Walk Engeland

Studentenwoningen in Engeland zijn operationeel.De handschoen oppakken om met Engelse partijen permanente studentenwoningen te gaan...