Tijdelijke huisvesting Sola Gratia bijna klaar

Tijdelijke huisvesting Sola Gratia bijna klaar

Bron: Dichtbij, Regio
Op het terrein achter De Arendshoeve in Bergambacht wordt hard gewerkt aan de tijdelijke huisvesting voor de bewoners van zorgcentrum Sola Gratia. Er verrijzen units met 45 wooneenheden, twee grote huiskamers en een restaurant. Rondom wordt eveneens een tuin met wandelpaden aangelegd.

Sander van IJsseldijk, centrumleider van Sola Gratia: “De bouw van de tijdelijke huisvesting verloopt volgens schema.” De bewoners hebben een eigen appartement, met douche en toilet. Op zaterdag 5 november mogen de bewoners en hun familie, medewerkers, vrijwilligers een kijkje komen nemen. Er is veel aan gedaan om het thuisgevoel van Sola Gratia terug te laten komen. Dit wordt zichtbaar door de inrichting met het vertrouwde meubilair uit de hal, bekende foto’s en schilderijen. In het tijdelijke onderkomen, zal het normale leven zo snel mogelijk worden hervat? Van IJsseldijk: “Bewoners kunnen aan diverse welzijnsactiviteiten deelnemen. De gebruikelijke dagopeningen worden gehouden. Daarnaast zullen in de tijdelijke huisvesting de wekelijkse kerkdiensten plaatsvinden, gehouden door de hervormde gemeente uit Schoonhoven. De verhuizing van de bewoners van Sola Gratia staat inmiddels gepland. De bewoners gaan in drie dagen over; op dinsdag 22, woensdag 23 en donderdag 24 november.

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl