Nieuw onderkomen Sola Gratia

onderkomen Sola Gratia

Bron: De Lekstreek,  Door: Nico Boerboom
BERGAMBACHT -“Over drie weken is het zover, dan zullen de bewoners van Sola Gratia van Schoonhoven naar Bergambacht verhuizen”, zegt Sander van IJsseldijk, directeur Sola Gratia Schoonhoven. Zaterdag vond er een inloopdag plaats en konden de toekomstige bewoners met hun familie zien waar ze de komende twee jaar gaan wonen.

“Het was vanmorgen een komen en gaan met rollators en heel veel enthousiaste mensen, vervolgt hij. De meest opvallende verbetering is dat elke kamer een eigen douche heeft, in “Schoonhoven is dat anders daar heeft men een douche op de gang voor gezamenlijk gebruik”
Mariane Hoogendoorn, eerst verantwoordelijke voor diverse bewoners. “Bergambacht is een hele mooie locatie. Gelijkvloers en ieder heeft een eigen douche. We kunnen nu aanzienlijk beter de mensen helpen en verzorgen. Voor het douchen hebben we binnen het zorgpakket ook meer ruimte”, merkt zij op. Sara Blonk brengt met haar zoon Jan Blonk ook een bezoek en maakt al gebruik van de gemeenschapsruimte. “Ik krijg een rondleiding van mijn zoon. Hij zit in de cliëntenraad.”
Jan Blonk: “Het is een hele mooie locatie en de mensen hebben ook een heel mooi uitzicht. Al met al een verbetering, al is het maar voor tijdelijk.”
Van IJsseldijk; “We maken ook gelijktijdig gebruik van 10 kamers van de Arendhoeve. Dat wordt onder andere in de toekomst een hotel waar ook door Zorgpartner zorgondersteuning wordt geboden. De speciale keuken wordt oover drie weken in gebruik genomen en we zullen de bewoners de komende twee jaar optimaal laten genieten in hun tijdelijk onderkomen. Over twee jaar moet het appartementencomplex in Schoonhoven klaar zijn”

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl