Bewoners Sola Gratia tijdelijk naar Bergambacht

Bewoners Sola Gratia tijdelijk naar Bergambacht

Bron: Radio Centraal ,zaterdag 22 oktober 2011 | Geplaatst door Erwin Stout
Ruim 40 jaar na de opening aan de Rotterdamseweg, maakt het huidige Centrum Sola Gratia in Schoonhoven plaats voor nieuwbouw. Woonzorg Nederland realiseert op dezelfde plek een modern appartementencomplex. Naar verwachting zal het nieuwe Sola Gratia eind 2013 worden opgeleverd.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zullen de bewoners verhuizen naar een tijdelijk complex naast voormalig hotel De Arendshoeve.

Sander van IJsseldijk, centrumleider van Sola Gratia: “Met de grootst mogelijke zorgvuldigheid bereiden wij ons voor op de tijdelijke huisvesting van bewoners in Bergambacht en de gedeeltelijke voortzetting van onze activiteiten in Schoonhoven. Er is ons alles aan gelegen om de eventuele overlast voor onze bewoners, leden van Comfort à la carte, klanten en andere betrokkenen tot een absoluut minimum te beperken.”

Gedurende de bouw worden de bewoners voor het merendeel ondergebracht in een tijdelijk wooncomplex dat naast Hotel De Arendshoeve is gelegen. Een klein deel van de bewoners verblijft in eerste instantie Hotel De Arendshoeve. Het tijdelijke complex bestaat uit appartementen met eigen toilet en douchegelegenheid, twee grote huiskamers en een restaurant. Er komt ook een tuin met wandelpaden. Hierin worden de tuinbankjes uit de huidige Sola Gratia-tuin geplaatst, zodat de bewoners op een vertrouwde plek kunnen genieten van het buiten zijn. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd, de gebruikelijke dagopeningen gehouden en kerkdiensten uit Schoonhoven uitgezonden. Mede door de inrichting met het vertrouwde meubilair uit de hal, de bekende foto’s en schilderijen die in Sola Gratia hingen en de bar uit het oude restaurant, zal men zich hier snel thuis voelen.

De bewoners hebben al kennis kunnen nemen van de plannen van het nieuwe Sola Gratia. Van IJsseldijk: “Wat hen meteen opviel, was de grootte van de meerkamerappartementen en een eigen berging op de begane grond. Een geweldige verbetering ten opzichte van het huidige gebouw. Naast dit wooncomfort kunnen de bewoners in de nieuwe situatie blijvend gebruik maken van onze diensten en aan onze welzijnsactiviteiten deelnemen.”

Voor verdere informatie over dit project, of uw toekomstige project kunt u een mailbericht sturen naar: info@formulebouw.nl